Soner Cetin is geboren en getogen in West Turkije waar hij de liefde voor koken met de paplepel ingegoten kreeg. Zijn ouders hadden behalve een koffiehuis een grote biologische moestuin. Opgegroeid met de veelzijdige kookkunst van zijn moeder, die voor haar gezin de heerlijkste maaltijden bereidt monstert de jonge Soner na zijn middelbare schooltijd als scheepsmaatje aan op de houten zeilschepen ‘gulets’ van zijn oudere broers in het nabij gelegen Bodrum.
Hij heeft het vak van matroos rap onder de knie en is al snel een goede zeiler. In de kleine scheepskombuis helpt hij de kok graag om de gasten aan boord de meest heerlijke gerechten te serveren, met verse en eerlijke ingrediënten. Al gauw is Soner’s passie voor koken overduidelijk: waar de meeste scheepsmaten dromen van een loopbaan als kapitein, ligt het hart van Soner in de keuken.
Na een aantal jaren verhuist hij naar Nederland en wordt trotse vader van een zoon. Hij leert de taal en werkt als cateringkok business class voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hierna verdient hij zijn sporen in diverse wereldrestaurants. Zijn ervaring is breed, van partycatering tot bruiloftsfeesten met honderden gasten en het verzorgen van privécatering op feesten van bekende Nederlanders. Regelmatig reist hij terug naar Turkije, onder andere om de bemanningen van zijn broers’ schepen workshops in de keuken te geven. Ook neemt Soner meermalen deel aan de culinaire wedstrijd tijdens de befaamde Bodrum Cup Regatta en haalt diverse prijzen binnen waaronder de eerste prijs binnen in de categorie hoofdgerechten.
Inmiddels is hij zijn eigen bedrijf opgestart als freelancer. Hij is een harde werker, flexibel en draait zijn hand niet om voor vroeg opstaan of late avonden. Het vak van kok is zijn lust en zijn leven. Soner’s ervaring is breed, van bedrijfscatering tot keukens van hotels, bungalowparken tot gerenommeerde restaurants in het hele land.
Soner is op freelance basis inzetbaar in restaurants met mediterrane, wereld- en frans/internationale keuken, maar ook beschikbaar als privé- of partycatering kok. Hij heeft veel ervaring in bruiloftscatering en is een meester in de opmaak van gerechten en het kunstig snijden van fruit.